Recept van Chef Greg

Runderstoof met rode wijn voor 4 personen

Benodigdheden: 

- 1 kilo rundvlees (liefst sukadelappen)

- 3 grote uien

- 2 teentjes knoflook

- 4 eetlepels olie

- 4 eetlepels boter

- 1/2 liter rode wijn, Ramon Bilbao Crianza 

- peper

- zout

- 1 afgestreken eetlepel bloem

- 2 laurierblaadjes

- 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm

- 1 flinke eetlepel paprikapoeder

- 1 groente bouillontablet of runderbouillontablet

- 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons 

 

Bereidingswijze: 

Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit ondertussen de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees in een stevige pan. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de warme wijn.

Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe het laurierblad, de tijm, paprikapoeder en het verkruimelde bouillontablet bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron +/-  2 1/2 uur stoven.

Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die +/- 15 minuten voor het einde bij de stoofpot.

Proef de stoofpot en maak deze op smaak met eventueel wat peper en zout.

 

Eet smakelijk!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Schrijf u nu in en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes.